locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Apartmani - Budžet od 40.000 kuna. Kako ga najpametnije iskoristiti?

Objavljeno: 2020-06-30 09:22:58
Kategorija: Blog

Boba Blašković,

novinarka, stilistica, urednica, art direktorica, osnivačica i glavna urednica Dbloga te dugogodišnja urednica D&D-a te magazina Gloria Dom. Jutarnji list, Gloria, Globus, Grazia, 24 sata, Budi.in, Telegram... samo su neki od medija s kojima je Boba godinama surađivala te surađuje i stekla ugled autoriteta i influencera u svijetu dizajna i interijera.

Boba Blašković je i partnerica u platformi O'snova - lifestyle & experience radionice, članica međunarodnog novinarskog žirija za najbolje hotele Villegiature awards, suvlasnica tvrtke za dizajn interijera Design House te strastvena ljubiteljica apartmana i putovanja. 

Uređenje apartmana zna biti vrlo traumatično iskustvo, uostalom kao i svaka adaptacija. No, kako bismo vam barem malo olakšali taj posao pripremili smo vam savjete koji vam mogu pomoći kako optimizirati svoj budžet i potrošiti ga na najmudriji način.

O listi prioriteta pričali smo vam u ovom tekstu , kada smo vam dali nekoliko korisnih savjeta kako na najbolji mogući način iskoristiti 20.000 kuna budžeta za minimalan makeover apartmana.

Ovaj tjedan udvostručili smo iznose i donosimo vam par korisnih savjeta kako pametno uložiti 40.000 kuna, a to ulaganje uz malo sreće možete povratiti već nakon jedne turističke sezone.

 

A što je najpametnije, s čime započeti ulaganje vrijedno cca 5.000 eura?

S onim što vam je najkritičnije.

U taj budžet neće moći stati i nova kuhinja i kupaonica, zato procijenite što bi prvo trebalo obnoviti.

Gostima je važnija kupaonica, a ona sama stoji od 3.000 do 5.000 eura, ovisno o veličini te nivou opreme. Računajte da nova tuš kada, umivaonik, wc-školjka, miješalice, staklo ili tuš-kabina, pločice za kupaonicu, ogledalo, ormarići te galanterija za standardnu kupaonicu u budget verziji koštaju oko 15.000 kuna, a ako tome pridodamo i rad vodoinstalatera, keramičara, električara, cijena se penje gotovo za dvostruko.

Oko 30.000 kuna, trebalo bi biti dovoljan novac za renovaciju kupaonice i dodatne manje popravke po apartmanu.

To u pravilu znači kupnju novih ručnika, jastuka, popluna i posteljine, novih dekoracija, novih stolica, stolića...

Ako je  pak kuhinja u gorem stanju od kupaonice, onda je naš savjet da svakako krenete s njom. Kuhinje za apartmane uistinu ne trebaju biti velike i dovoljno je da imaju svega dva d tri dužna metra u kojoj stane: sudoper, ploča za kuhanje, hladnjak s malim zamrzivačem te mikrovalna. Ako ciljate četiri zvjezdice zgodno je dodati i perilicu suđa, pećnicu te napu koja je obavezna u svima apartmanima od 4 zvjezdice.

  1. 611667-flynn-tv-stalak_1.jpg
    Flynn TV stalak 160x40x55cm
    168,99 EUR 199,08 EUR
    Rasprodaja -15%
    Rasprodaja -15% traje do isteka zaliha.

Nova kuhinja s aparatima može se nabaviti već za 15-ak tisuća kuna, a za dodatnih 20 tisuća možete kupiti praktički kompletan osnovni namještaj za apartman.

Krevet s udobnim madracem, noćni ormarići, stol, stolice, kauč na razvlačenje, coffe table te dekoracije - ako pametno birate, sve to stat će u preostalih 20-ak tisuća kuna.

Ako pak treba mijenjati vrstu grijanja, podove, mijenjati raspored, prozore, vrata... sve to morat će pričekati neku drugu sezonu.

Idući tjedan otkrit ćemo vam što se može s dvostruko većim budžetom te koliko je sve to ne samo financijski, nego i vremenski isplativo. A za sada uživajte u našem shopping prijedlogu iz Emmezete.

Evo našeg prijedloga namještaja i detalja koji vam ulaze u budžet od 40.000 kuna

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!