locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako se boriti s ljetnom vrućinom? Dokazani načini reguliranja sobne temperature

Objavljeno: 2022-04-20 07:58:56
Kategorija: Blog

 

Pregrijane prostorije u kući problem su s kojim se svi suočavaju tijekom ljetnih vrućina. To može biti vrlo neugodno i onemogućiti odmor ili spavanje. Borba protiv zagrijavanja stana posebno je važna za starije i bolesne. Visoke temperature jako loše mogu utjecati na njihov organizam.

Kako se u kući nositi s vrućinom i što je potrebno za borbu protiv visokih temperatura, otkrivamo u nastavku.

 

Ventilatori

 

U vrućim danima boravak u zatvorenom prostoru je izuzetno težak. Srećom, postoje načini da se zrak malo ohladi i to uopće ne mora biti skupa klimatizacija. Sve što trebate kod kuće kako bi se prostor rashladio je prijenosni ventilator koji će rashladiti prostoriju i pružiti vam malo olakšanje.

Prijenosni ventilatori ne hlade zrak, već prisiljavaju da je u kretnji tako da uzrokuje umjetni propuh. Čak i vrući zrak, pokrenut propelerom ventilatora, daje sličan učinak hlađenja kao i prirodni vjetar. Osjetljivije osobe trebaju biti oprezne i ne boraviti točno ispred ventilatora, jer je lako dobiti sve vrste prehlada, pa čak i bolove uha. Cijene ovih uređaja su vrlo prihvatljive. Ventilatori se proizvode u različitim veličinama, što vam omogućuje da uskladite pravi model s površinom prostorije. Neće uvijek biti najbolji onaj najskuplji. Ljudi koji obraćaju pozornost na potrošnju električne energije imaju mogućnost kupiti manje, ekonomičnije primjerke. Također je vrijedno obratiti pozornost na način podešavanja rada odabranog modela. Ako je ventilator s mogućnošću postavljanja različitih raspona hlađenja i okretanja glave ventilatora, to će vam pomoći da odaberete najbolju postavku u određenom momentu, bez izlaganja stalnom toku hladnog zraka.

 

 

Prijenosni klima uređaji  

 

U malim prostorijama stacionarni klima uređaji savršeno će se uklopiti i zamijeniti prijenosni uređaj. Takav proizvod ne zahtijeva profesionalnu montažu, potrebno je samo postaviti klima uređaj na odabrano mjesto i spojiti na električnu energiju. Može se promijeniti njegovu lokaciju u bilo kojem trenutku i ohladiti drugu prostoriju. To je vrlo povoljno i prilično jeftino rješenje. Cijena samog uređaja nije pretjerana, ali potrošnja električne energije, a time i računi, se povećavaju. Prijenosni klima uređaji postaju sve popularniji, iako stvaraju buku koja može biti smetnja ako se koristi dugo vremena. Mnogi modeli već imaju moderni daljinski upravljač i funkcije koje povećavaju udobnost korištenja: automatski povratak u rad nakon nestanka struje ili tajmera. Na taj način izbjeći ćemo nepotrebnu potrošnju energije.

 

 

Vrućina u stanu - kako si pomoći?

 

Da biste ohladili stan u vrućim danima, također morate ograničiti ulazak svjetlosti u interijer, pokrivajući prozore. Osobe koje imaju dekore i unutarnje rolete, mogu ih navući na prozore tijekom dana, kada sunce sja ravno u prozore. Međutim, to otežava funkcioniranje u takvoj prostoriji jer zaklanja svjetlo koje je potrebno za rad. U ovom slučaju, bolje rješenje su dvostruke rolete dan noć. U svom dizajnu kombiniraju prozirne i neprozirne trake. Pravilno podešavanje omogućuje djelomično potamniti sobu, što daje više slobode i ne oduzima svjetlo u potpunosti.

Ako imate veliki balkonski prozor, trebalo bi razmisliti o ugradnji tende iznad njega. Ne samo da će zasjeniti prostoriju, već će i zaštititi terasu od užarenog sunca, pa čak i kiše, iako to nije njezin glavni zadatak. Moderni materijali od kojih se proizvode imaju mnoge prednosti: otporni na blijeđenje, kidanje, UV zrake i prodiranje vode, sigurno će vam služiti za mnoga godišnja doba i učinkovito štititi od vrućine.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!