locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Ormari za dječju sobu

Objavljeno: 2021-10-22 08:46:02
Kategorija: Blog

 

Dječji ormari

 

Prilikom uređenja sobe za dijete, većina budućih roditelja pokušava stvoriti prostor za igru iz bajke za svog malog princa ili princezu. Često zaboravljaju da je mnogo važnija od estetike, funkcionalnost sobe, u koju će s vremenom morati stati sve više i više stvari. Kako bi se izbjegao nered, već u fazi opremanja interijera za dijete treba odrediti mjesto za prostrani ormar, što u malim stanovima može biti pravi izazov. Kakav ormar i veličinu tog proizvoda u dječjoj sobu izabrati i na temelju čega ga kupiti? Prijedlozi! Odmah nakon rođenja, beba nema previše potreba, a komoda ili mali ormar za odjeću, pelene i proizvode za njegu dovoljni su za pohranu njegovih stvari. Međutim, vrijeme brzo leti, a dijete raste i počinje istraživati svijet, posežući za igračkama i knjigama. Njegova garderoba se također širi. Srećom, čak se i malo područje može prilagoditi potrebama novog člana obitelji, pod uvjetom da je raspoloživi prostor dobro osmišljen. Umjesto puno lijepog, ali nepraktičnog namještaja, bolje je odlučiti se za ugradnju funkcionalnog ormara za djecu, koji će biti osnovni namještaj u sobi.

 

Koji ormar u dječjoj sobi odabrati?

 

Izbor vrste ormara za dječju sobu trebao bi prvenstveno ovisiti o njegovoj veličini i obliku. Trgovine namještajem uzimaju u obzir raznolike potrebe kupaca, zbog čega nude različite modele ormara - u njihovoj ponudi naći ćete samostojeće, kutne i ugradbene ormare.

 

Samostojeći ormar

 

Samostojeći ormari su daleko najpopularnija vrsta proizvoda u asortimanu namještaja, jer su lako dostupni i relativno jeftini, a da ne spominjemo njihovu široku tržišnu ponudu, koja vam omogućuje stvaranje odabranog stila u dječjoj sobi. Štoviše, možete ih staviti bilo gdje i premjestiti ih u bilo koje vrijeme, mijenjajući raspored namještaja. Međutim, samostojeći dječji ormari nisu uvijek dobro rješenje, jer ne dopuštaju optimalno korištenje prostora.

 

Kutni ormar

 

Kutni ormari, koji u suprotnom, imaju veliki kapacitet, pa su savršeni za male sobe. Na tržištu su dostupni ne samo dvostrani zglobni ormari, već i mnogo veći kutni ormari u obliku slova L. U slučaju ove vrste ormara, najveći izazov je organizirati kutni dio na takav način da postoji jednostavan pristup njegovom sadržaju. Kutni dio se na primjer također može koristiti, za pohranu sezonske odjeće.

 

Ugradbeni ormar

 

Ova vrsta ormara za djecu bit će hit ako soba ima nišu. Nameće dimenzije namještaja, tako da je malo vjerojatno da ćete pronaći odgovarajući samostojeći ormar. Ugradbeni namještaj skuplji je od gotovog, ali ga možete dizajnirati sami, dajući mu bilo koju veličinu i izgled. Prilikom odlučivanja o ugradbenom ormaru za sobu, možete birati između tradicionalnih ormara i kliznih ormara, u blizini kojih možete postaviti i drugi dječji namještaj, kao što je stol ili krevet.

 

Na što obratiti pažnju pri odabiru ormara za dječju sobu, kako se ne biste izgubili u labirintu ponuda?

 

Prije svega, odaberite sigurnost!

To je posebno važno za malu djecu koja znaju hodati, ali nisu svjesna rizika. Prilikom uređenja sobe jednogodišnjaka, zapamtite da sav samostojeći dječji namještaj (osobito dječje police za knjige i dječje komode) treba pričvrstiti na zid tako da ne padnu ako se dijete počne penjati na njih. Jednako je važna ugradnja posebnih brava koje sprječavaju potpuno izvlačenje ladica, kao i korištenje uspornika za ormare, koji će zaštititi vašu djecu od ozljeda prilikom zatvaranja vrata. Dječje ormare treba obojiti eko bojama bez mirisa koje ne sadrže nikakve štetne tvari za zdravlje. Također je vrijedno upoznati se sa znakovima ploča namještaja koje se koriste za izradu strukture i fronti (simbol E1 znači da su proizvodi bez formaldehida). Štoviše, kako biste zaštitili svoje dijete od slučajnih udara, možete koristiti širok raspon namještaja sa zaobljenim rubovima.

 

Kraljevski sti za vaše dijete - koji se dječji ormari uklapaju u vaš prostor?

 

Da bi dječja soba izgledala dobro, uopće ne morate trošiti bogatstvo. Sve što trebate učiniti je kupiti običan bijeli namještaj, a vrata ukrasite lijepim dekorom ili šarenim naljepnicama. Dječje ormare možete prekriti i tapetama sprijeda ili ih djelomično obojiti. Drugi način, da bi se uklopio u odabrani stil, je odabrati zanimljive dodatke, kao što su tekstil u pastelnim bojama, udobni taburei za djecu ili vrlo moderni šatori. Glavno je da dječja soba odražava trenutne interese ili preferencije djeteta, pa da će dijete rado boraviti u njoj. Dječji ormari, dječji kreveti i dodatni namještaj u neutralnim bojama također imaju prednost, ako se djetetov ukus mijenja s godinama, ne morate odmah napraviti obnovu i kupiti novi namještaj. Sve što trebate učiniti je promijeniti boju zidova, ukloniti naljepnice i dočarati potpuno drugačiji interijer, posežući za dodacima koje je odabralo dijete.

 

Prilagodite interijer i ormare djetetovoj dobi

 

Organizacija dječjeg ormara treba biti prilagođena uzrastu korisnika. Pazite na svoje dijete i pobrinite se da igračke, odjeća i svakodnevni predmeti budu stalno dostupni, bez da se morate popeti na dječju stolicu. Pokažite djetetu gdje se što nalazi - na taj način učite svoje dijete neovisnosti i možete biti sigurni da neće imati razloga penjati se po ladicama, riskirajući pad. Kada vaše dijete odraste, razmislite o šipci za vješanje odjeće i dodavanju polica. Praktično rješenje su spremnici za ormare, zahvaljujući kojima je lakše voditi brigu o redu. Prilikom odabira dječjeg ormara, također zapamtite da njegova dubina može biti nešto manja od dubine standardnog ormara. Dakle, ako želite uštedjeti prostor, pitajte odabrane trgovine s dječjim namještajem  imaju li u ponudi plići namještaj. Također provjerite da trošak kupnje uključuje besplatnu dostavu na navedeno mjesto. Razmislite i o svojoj udobnosti – dječji namještaj trebao bi se lako čistiti, stoga odaberite glatke fronte na kojima na prvi pogled nećete vidjeti otiske prstiju.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!