locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pet ideja za uređenje sobe za djevojčice

Objavljeno: 2021-10-20 13:11:09
Kategorija: Blog

Dizajn interijera ponekad je izazov. Uređujete li kuću ili stan i tražite inspiraciju za uređenje dječje sobe? Reći ćemo vam koje najmodernije motive možete koristiti prilikom uređenja sobe najmlađeg člana obitelji i na što treba obratiti pozornost kako bi se vaše dijete najbolje osjećalo u svom kraljevstvu. Soba za djevojčicu može biti posebna.

Ne možeš se sjetiti ničega osim tradicionalnog prostora za princeze?

Emmezeta ima poseban dječji svijet koji će vas inspirirati!

Malo je potrebno - pogledaj odjel u kojem ćeš pronaći tapete i dekorativne naljepnice za zidove. Naši praktični savjeti svakako će se pokazati korisnima pri uređenju prostora za najmlađe, dekorirajmo zajedno!

 

Savršen prostor spavaće sobe za zanimljivog svjetskog putnika – put u nepoznato kao motiv u dječjoj sobi!


Dječji interijer mora biti lijep i praktičan. Djeca su uvijek iznimno zanimljiv svijet i rado će se upoznati sa novim stvarima.

Prilikom uređenja interijera u tom stilu, zapamti, svakako se pobrini za pravu  opremu, zahvaljujući kojoj će tvoja djevojčica rado otkrivati nove stvari. Ovisno o dobi djeteta koje moramo uzeti u obzir, odluči se za dekoracije i dodatke koji će pobuditi njezin interes za svijet. To mogu biti atlasi, karte, globus ili fotografije i suveniri s putovanja.

Odlična ideja su i fotografije iz dalekih mjesta te obilježavanje zanimljivih ruta na karti. Dalekozor i plišane igračke - kamera također će dobro doći.

Također vodi brigu o opremanju dječje sobe i održavanju reda u njoj. U tome će ti zasigurno pomoći  soba opremljena prostranim krevetima na kat, ladicama, dječjim komodama i ormarima za djecu u koje će tvoje dijete moći spremiti razne dodatke. U modi su isto tako morski motivi, tako da se možeš odlučiti za ovu vrstu igračaka i pribora - možda će se maloj  gusarici svidjeti prolazi kroz nepoznate vode.

 

Kraljevstvo male astronautkinje u sobi– dizajn dječje sobe s motivom svemira


Nemaš pojma kako urediti dječje sobe kao dječje kraljevstvo? Svjetlucavi zvjezdani motivi i uzorci planeta na zidu kao ukrasi zasigurno će oduševiti najmlađe.

Vodi brigu o odgovarajućem osvjetljenju sobe. To mogu biti bljeskave lampice koja će dočarati dojam zvjezdanog neba. Slike ili tapete koje prikazuju sazviježđe (ili uzorke ovog tipa oslikane na zidu) zasigurno će probuditi u tvojoj kćeri znatiželju o svijetu i strast za otkrivanjem nepoznatog, a istovremeno će izgledati fantastično.

Plavi i mornarsko plavi dodaci, na primjer posteljina u toj boji naglasit će stil interijera. Možeš se isto tako odlučiti i za jastuke u obliku zvijezda, mjeseca ili sunca, ili taburea za djecu te deku s takvim uzorcima - koje će tvoje dijete sigurno voljeti, a zahvaljujući njima dječja soba poprimit će ugodan karakter.

Nemjerljiva šumska divljina – ideje za uređenje dječje sobe za djevojčice s motivima prirode
 

Motiv šume i prirode uklopit će se u sobu  za mlađu i za stariju djecu. Ako je tvoje dijete mlađe, vodi računa o slatkim motivima kao što su kućni ljubimci, uzorci biljaka ili zelenkasti baldahin preko kreveta sa uzorkom. Plišanci će se zasigurno uklopiti.

Zeleno obojani zidovi, prirodno cvijeće i nježni cvjetni ukrasi oduševit će starije dijete. Šatori, Indijanski šatori za djecu kao dodatak ovdje će se savršeno uklopiti. U pravilno uređenom interijeru, vlasnica će se osjećati kao u čarobnoj šumi. Također možeš za nju kupiti šarene pamučne kuglice, koje će naglasiti efekt misterije, tapeta s uzorkom lišća također bi dobro došla.

Možda tvoje dijete voli životinje, pa bi bilo dobro odabrati plišane igračke ili ukrase koji će je podsjetiti na njenu omiljenu životinju.

 
Spavaća soba - Suvremeni trendovi za veće djevojčice – predlažemo kako urediti dječje sobe za male princeze 


Prilikom uređenja prostora za stariju kćer prije svega trebalo bi obratiti pozornost prvenstveno na želje i interese djeteta. Starija djevojčica imati će konkretnija očekivanja u pogledu uređenja prostora. Dodatni elementi koji će biti po ukusu tvoje kćeri, bez obzira na boju  i motiv, zasigurno će joj pružiti zadovoljstvo.

Prati i najnovije trendove – većina djece voli slijediti modu i imati slične dodatke kao i njihovi vršnjaci. Možda je tvoja kći zainteresirana za popularnu kulturu i svidjet će joj se inspiracije vezane uz stri ili film?

Vodi brigu o odgovarajućem mjestu za učenje za svoje dijete, preporučujemo funkcionalne stolove za djecu.  Učinite učenje zadovoljstvom za svoje dijete.

Ako, s druge strane, tvoje dijete ima interese koji zahtijevaju dodatni prostor, osigurajte mu to. Možda tvoja kći voli kućne kemijske eksperimente - ne zaboravi ih imati pod kontrolom i kupiti funkcionalan, prilagođen tome dječji namještaj.  Možda su mu  strast kompjutorske igre? Ako s druge strane, dijete razvija strasti za crtanje ili dizajn, treba se pobrinuti da pravilna rasvjeta i radni stolovi te uredske stolice budu u fokusu.

Možda... glazbena tema za dječju sobu? Ne zaboravi na živopisne boje u sobi!


Ako tvoja kći pokazuje interes za glazbu, vrijedi razmisliti o uređenju njezine sobe na praktičan način, zahvaljujući kojemu će moći vježbati pjevanje ili u miru svirati instrument.  

Zanimljivi ukrasi zasigurno će zadovoljiti vlasnicu sobe. Možda motiv nota na zidu ili komoda za kolekcije omiljenih ploča? Soba za djevojčicu koja svira instrumente također bi trebala isto tako imati prostora za njihovu pohranu, osobito ako se radi o većim instrumentima.

Posavjetuj se sa kćeri gdje će joj biti najbolje svirati klavir ili dočaraj njezin kutak za gitaru. Ona će sigurno biti vrlo zadovoljna tvojim angažmanom. Potrebno je i puno prostora za dijete koje voli ples, sport ili akrobacije. Ako u kući ili stanu nemate dovoljno prostora, pobrini se o pravilno prilagođenoj dječjoj sobi. Naš namještaj zasigurno će ti pomoći u funkcionalnom uređenju.

Što je s tradicionalnim motivom u sobi za djevojčice?


Pitaš se što bi bila dobra ideja za uređenje sobe za djevojčicu? Često se odlučujemo za tradicionalni stil dječje sobe. Dakle, je li bajkoviti stil pravi izbor za tvoju kćer? Naravno, pod uvjetom da voli takve boje i ukrase.

U uređenju sobe djevojčice i dječaka vodi računa o ukusu vašeg djeteta. Tvoja djevojčica može biti oduševljena čipkastim, pastelnim ukrasima i krevetom s baldahinom. Kreveti će uvijek činiti razliku. Prilikom uređenja dječje sobe pokušaj pomno pratiti svoje dijete - ako ima omiljeni lik iz crtića, pobrini se da slična dekoracija bude u njezinoj sobi.

Pokušaj potaknuti dijete da razvija svoje interese, bez obzira na to što voli. Sjajno je ako će za to imati siguran, udoban prostor, koji će usput oduševiti svojim uređenjem. Također ne  moraš se odlučiti za jedan stil. Djetetov prostor treba biti organiziran, funkcionalan, a sama vlasnica mora se osjećati ugodno u svojoj sobi. 

Funkcionalne spavaće sobe u univerzalnom stilu za manje i veće dijete


Prostor za tvoje dijete trebalo bi  prilagoditi dobi djeteta. Vodeći motiv (ili njegov nedostatak) također uvelike ovisi o tome. Ne zaboravi kako bi odgovarao djetetovim potrebama. Razmisli o svijetlim bojama kako one ne bi preplavile vaše dijete i omogućile starijem da mirno uči. Dobro bi bilo napraviti zasebnu zonu u kojem će biti radni stolovi.

Mlađe dijete bi se prije svega trebalo osjećati sigurno. Odaberi prirodne, ugodne materijale s omiljenim igračkama koje dijete voli. Ako djeca dijele sobu, bilo bi dobro da svako od njih imalo prostor smo za sebe.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!