locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Udobna sjedala za balkon - uređenje zone opuštanja

Objavljeno: 2022-03-17 13:20:32
Kategorija: Blog

 

Duži dani, toplije zrake sunca, cvjetaju cicamace i prve visibabe koje sramežljivo izlaze iz zemlje i najavljuju nadolazeće proljeće. Uskoro će naši vrtovi, balkoni i terase ponovno biti prepuni života i radosti. Dok čekate ugodno proljetno vrijeme, razmislite o osvježavanju vrtnog namještaja i nadopuni novim elementima za novu sezonu.

Danas imamo prijedloge za one koji nemaju priliku uživati u vrtu, ali bi željeli stvoriti ugodnu zonu za opuštanje na balkonu ili terasi. Elegantna sjedala savršen su način za funkcionalno i elegantno uređenje balkona stvaranjem atmosferskog prostora za opuštanje.

Uređenje uskog balkona će biti pravi izazov, a ako vas zanima koje elemente odabrati za mali balkon, predlažemo vam da se upoznate s ponudom naše trgovine. Imajući na umu potrebe kupaca, koje se mijenjaju, proizvođači vrtnog namještaja pripremili su za nadolazeću sezonu mnoge zanimljive elemente uređenja vrta, terase i balkona. Svakako provjerite što možete odabrati za sebe!

 

Balkonski namještaj po mjeri

 

Ako želite da vaš balkon bude udoban i ugodan, morate upotpuniti namještaj i elemente opreme uz maksimalno korištenje ergonomskih načela. Zapamtite da je na malim površinama manje bolje. Nemojte pretjerivati s brojem elemenata. Veliki vrtni namještaj, iako elegantan i stilski, možda nije najbolja opcija. Umjesto njega, sve što vam treba je mekano sjedalo koje će pružiti udobnost, a istovremeno neće zauzeti sav raspoloživi prostor balkona. Uski balkon svakako je izazov za uređenje, zato predstavljamo neke provjerene elemente koji će vam pomoći u stvaranju savršene zone opuštanja na svježem zraku.

 

Sjedalo od drvenih kutija, drvena klupa ili namještaj od paleta

 

Prirodni materijali su vrlo popularni već dugo vremena. Drvo, ratan ili šiblje naširoko se koriste u proizvodnji vrtnog namještaja za balkon i terasu.

Posebno popularan drveni namještaj je klasik koji nikada neće izaći iz mode. Dakle, ako želite da vaš balkon bude ugodno, udobno i moderno mjesto za opuštanje, možete pouzdano odabrati drvene elemente opreme i dekoracije.

Za uređenje malog balkon idealne su drvene kutije s mekim sjedalom od tkanine. Njihova najveća prednost je dvostruka upotreba. S jedne strane, one pružaju puno prostora za sjedenje, uz minimalno korištenje prostora, a s druge strane, mogu služiti kao spremnik za spremanje elemenata dekoracije i pribora kao što su vrtni jastuci, prekrivači ili deke. Velika škrinja može poslužiti kao stolić za kavu. Ako oko njega posložite udobne jastuke, stvorit će se elegantan, ugodan kutak za društvena okupljanja.

Naš drugi prijedlog su drvene vrtne klupe, koje se koriste ne samo kao element vrtne opreme, već će dobro izgledati i na balkonu ili terasi. Klupa je klasik vrtnih aranžmana, vrijedi naglasiti da se savršeno uklapa u najnovije trendove stiliziranja. Ako je prostor za opuštanje uređen u boho, rustikalnom, skandinavskom, klasičnom i modernom stilu, bit će savršen ukras.

Balkonski namještaj i namještaj za terasu izrađen od drva izuzetno je otporan na promjenjive vremenske uvjete i jednostavan za održavanje.

Ako želite napraviti namještaj za vrt vlastitim rukama, ideja za izradu je namještaj od paleta. Pravi hit posljednjih godina je namještaj izrađen od paleta. On nije samo elegantan i udoban, već i vrlo jednostavan za izradu. Palete su idealan materijal za izradu sjedala.

 

Vrtna sjedala od umjetnog ratana

 

Druga najpopularnija vrsta vrtnog namještaja za balkon i terasu je onaj izrađen od umjetnog ratana.

Vrtni namještaj od umjetnog ratana je elegantan, moderan i ni na koji način nije inferioran prirodnom ratanu. Međutim, on je mnogo jeftiniji i lakše dostupan, pa čini veliki postotak opreme u trgovinama vrtom i namještajem.

Umjetni ratan je jedan od najpopularnijih materijala koji se koriste u proizvodnji vrtnog namještaja. To je materijal idealan za korištenje na otvorenom. Izuzetno je otporan na nepovoljne vremenske uvjete kao što su vlaga, mraz, vjetar ili UV zračenje. Njegova struktura nalikuje pletenici prirodnog ratana, a izrađena je od izdržljive plastike – polietilena.

Koristi se na balkonima i terasama, stvarajući jedinstvene stilizacije. Sjedala i jastuci često imaju navlake koje se skidaju i mogu se lako oprati i osvježiti.

Namještaj od umjetnog ratana, uključujući sjedala, izuzetno je jednostavan za čišćenje, dovoljno ga je obrisati vlažnom krpom i ne zahtijeva nikakvo održavanje.

Da biste se udobno odmorili, slobodno možete odabrati ovu vrstu namještaja. Savršeno će urediti prostor balkona, stvarajući ugodnu elegantnu zonu opuštanja.

Udobno sjedalo za balkon oduševit će svojim izgledom ako ga ukrasite ugodnim tekstilom, a u neposrednoj blizini postavite lampione ili svijećnjake.

 

Viseća ljuljačka – udobnost na najvišoj razini

 

Ako ste sretni vlasnik većeg balkona, možete kod kupnje uzeti u obzir viseću ljuljačku, brazilsku stolicu ili popularnu viseću mrežu. Ako zona opuštanja na otvorenom može biti udobna, zašto je ne iskoristiti.

Viseće fotelje mogu biti plastične, drvene, izrađene od ratana ili umjetnog ratana. Zahvaljujući tome, uklapaju se u svaki interijer balkona pa čak i mnoge stilove.

Treba imati na umu da su vrtne ljuljačke vrsta sjedala koja zahtijeva puno prostora, pogotovo ako su montirane na okvir. Stoga, prije nego što odaberete savršen model, provjerite njegove dimenzije i prilagodite ih svojim mogućnostima.

Klasična sjedala na modernom balkonu sve češće zamjenjuju ona neočita, moderna, udobna... Užurbani način života znači da je ljudima potreban učinkovit odmor. Uz sve veću potrebu za ugodnim opuštanjem, ukusi i očekivanja se mijenjaju. Balkon i terasa postaju jedno od omiljenih mjesta za večernje opuštanje. Sjedalo na balkonu mora biti udobno i u to nema sumnje.

I balkon u stambenoj zgradi, bloku stanova kao i terasa neizostavan su dio prostora za sjedenje. Nije ni čudo što njima dominiraju najnoviji trendovi u svijetu mode i dizajna. Balkon se uređuje s najvećom pažnjom, želeći stvoriti "dnevni boravak na otvorenom". Bira se moderan, balkonski namještaj, sofe od ratana i fotelje, udobne viseće mreže i ljuljačke, a često i ručno izrađen namještaj od paleta i kutija. Postavljaju se vrtni jastuci, svijeće i lampioni kako bi se uživalo u jedinstvenoj zoni za odmor tijekom cijelog ljeta.

Ako želite pronaći savršeno sjedalo za svoj balkon ili terasu, svakako posjetite našu trgovinu. Može se pronaći veliki izbor namještaja za vrt koji će zadovoljiti najizbirljivije kupce.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!