locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vrtni namještaj za balkon i terasu od umjetnog ratana - najzanimljivija rješenja!

Objavljeno: 2022-02-11 11:34:15
Kategorija: Blog

 

Balkon, terasa i vrt su mjesta za opuštanje, koja trebaju dobar plan, raspored i izbor odgovarajućeg vrtnog namještaja. Jedna od mnogih mogućnosti koje nudi tržište je namještaj od umjetnog ratana.

Vrtni namještaj od umjetnog ratana jeftinija je i mnogo čvršća alternativa namještaju od ratana. Također je izvrstan izbor za manje prostore, kao što su balkon i terasa. Ako planirate kupiti vrtni namještaj, svakako provjerite zadovoljava li ova vrsta proizvoda vaše potrebe i zahtjeve.

Koji vrtni namještaj odabrati za uređenje? One od prirodnih materijala ili umjetnih? Što tražiti prilikom uređenja zone opuštanja? Prijedlozi!

 

Kakav vrtni namještaj?

 

Prilikom odabira namještaja za uređenje zone opuštanja na balkonu i terasi, vrijedno je znati čemu posvetiti pažnju, osobito zato što je asortiman proizvoda stvarno širok.

Najpopularniji prijedlozi su drveni vrtni namještaj, namještaj od egzotičnog drva, plastični, metalni ili od nehrđajućeg čelika, te od ratana i umjetnog ratana. Koji će setovi vrtnog namještaja zapravo biti čvrsti i funkcionalni? Koji je materijal za namještaj za balkon i terasu najbolji? 

Kao što statistika pokazuje, dvije vrste namještaja trenutno ruše sve rekorde popularnosti. To su drveni vrtni namještaj i od umjetnog ratana. Upravo o ovom posljednjem želimo reći nešto više i predložiti ih kao elemente dekoracije balkona i terase.

 

Namještaj od umjetnog ratana- alternativa prirodnom ratanu

 

Balkonski namještaj, kao i namještaj za vrt i terasu od umjetnog ratana vrsta je namještaja od plastike. To je sintetički materijal čija je najveća prednost visoka kvaliteta i trajnost. Nastao je kao alternativa prirodnom ratanu, koji je mnogo osjetljiviji. Umjetni ratan varljivo nalikuje prirodnom i na prvi pogled, teško je reći je li određeni set namještaja izrađen od prirodnog ili umjetnog ratana.

Zahvaljujući svojim fantastičnim svojstvima, vrtni namještaj od umjetnog ratana može se koristiti na natkrivenoj terasi i na otvorenom, u udobnosti vrta. Nije ih potrebno štititi od kiše, užarenog sunca, ekstremnih temperatura, i velikih temperaturnih razlika.

Nakon završetka ljetne sezone dovoljno je pokriti vrtnu garnituru nepropusnim pokrovom i postaviti u kut terase ili balkona. Nije potrebno da se pospremi u zatvorenu prostoriju, s određenom vlagom i temperaturom zraka, što značajno povećava njihovu praktičnost.

Umjetni ratan uživa sve veću popularnost zbog svoje izdržljivosti. Uklopit će se u različite stilove, kako u moderne tako i one klasičnije. Savršeno oponaša ratan, zato izgleda sjajno u zelenom, biljnom okruženju.

Umjetni ratan odgovor je na sve veću potražnju za pojedinim vrtnim namještajem koji se može koristiti na otvorenom bez predrasuda.

 

Setovi od umjetnog ratana – namještaj koji ne zahtijeva impregnaciju

 

Umjetni ratan je izuzetno izdržljiv materijal i otporan na vremenske uvjete kao što su kiša, snijeg, UV zračenje ili vjetar.  Za razliku od ratana ili drvenog namještaja, on ne zahtijeva redovito održavanje, impregnaciju ili bojanje. Služit će bez ogrebotine dugi niz godina. Promjena atmosferskih čimbenika ne ostavlja trag na njima, zbog čega su pojedini elementi od plastike stekli ime dugovječnih.

Njihovo skladištenje nakon sezone nije problematično, u načelu dovoljno ih je pokriti jer im negativne temperature ne smetaju.

Kako bi se produžio vijek trajanja, nakon završetka sezone, skladišti se na suhom i zaštićenom mjestu. Za skladištenje su savršene vrtne kuće, kućice za alat, sjenice ili pokrivene pergole.

Za razliku od namještaja od prirodne plastike i prirodnih materijala, pletenica umjetnog ratana nosit će se s vlagom i utjecajem sunčeve svjetlosti. Može krasiti vrt nepromijenjenim stanjem tijekom ljeta. 

Bit će izvrstan izbor za uređenje balkona i terase. Pravilno zaštićen, može tu prezimiti i uživajte u njegovom šarmu u sljedećoj sezoni.

 

Koji su elementi uključeni u setove od umjetnog ratana?

 

Namještaj od umjetnog ratana može se kupiti u elegantnim setovima ili kao pojedinačni komadi. Setovi uključuju: vrtne stolice, vrtne fotelje, kauč ili vrtnu garnituru, kompaktan stolić za kavu ili veliki stol.

Setovi se mogu podijeliti u dvije skupine: garniture za sjedenje u vrtu i vrtni namještaj za blagovanje, koji je savršen za jelo na svježem zraku. Što se tiče estetike, u rangu je onih koji se koriste u dizajnu interijera. Setovi za blagovanje dobro su rješenje ukoliko često organizirate društvena okupljanja na otvorenom.

Na tržištu su dostupni i pojedinačni elementi, kao što su vrtne stolice, klupe ili ležaljke. Najčešće je namještaj ovog tipa, zbog svojih prilično velike dimenzija, biran za uređenje vrtova. Naravno, ništa ne smeta da ih koristi za uređenje balkona ili terasa.

U slučaju seta od umjetnog ratana, sigurno će biti potrebno kupiti jastuke za sjedala i naslone. Mekani vrtni jastuci učinit će trenutke opuštanja na terasi i balkonu ugodnijima.

 

Prednosti vrtnog namještaja od umjetnog ratana

 

· savršeno oponaša prirodni ratan, tako da izgledaju elegantno i stilski

· elegantni setovi od ratana izuzetno su izdržljivi i otporni na vanjske čimbenike, niske temperature, kao i mehanička i kemijska oštećenja

· ne zahtijeva komplicirano održavanje

· umjetni ratan, poznat je kao eko-ratan, to je univerzalni materijal, savršeno funkcionira na otvorenom i uklapa se u aranžmane u različitim stilovima

· moderan dizajn koji će ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih kupaca

· lakoća konstrukcije, koja omogućuje slobodno prenošenje

· otpornost na prljavštinu i jednostavnost čišćenja – da biste namještaju vratili svježi izgled dovoljno je oprati ga vodom i tekućinom

· umjetni ratan je materijal koji se može reciklirati.

 

Nedostaci vrtnog namještaja od umjetnog ratana

 

Prednosti namještaja od umjetnog ratana značajno dominiraju nad nedostacima. Ako želite odabrati ovaj namještaj za uređenje balkona ili terase, morate znati da je:

· njihova cijena visoka

· nemoguće prebojiti ga u drugu boju.

Ako vas ove značajke namještaja ne uplaše, možete ih koristiti za uređenje na otvorenom.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!