locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Vrtni roštilji

Objavljeno: 2022-02-03 16:32:34
Kategorija: Blog

 

Vrtni roštilji postali su iznimno popularni zbog velikog interesa za samo roštiljanje i ovakvim oblikom provođenja slobodnog vremena. Na roštilju se možete susresti s obitelji i prijateljima – roštiljanje na otvorenom savršen je način za provođenje vikenda. U ponudi trgovine Emmezeta naći ćete zanimljivije vrtne roštilje na ugljen i plin. Vidjet ćete što ih karakterizira i odabrati pravi model za vaše potrebe.

 

Roštilj za vrt pored kuće

 

Vrtni roštilji omogućuju pripremu ukusne hrane koja će imati jedinstven okus i izgled. Pogledajte različite vrste proizvoda – mogu se razlikovati po konstrukciji i, prije svega, po vrsti goriva. Pojedini modeli također se razlikuju po veličini, vrijedi odabrati veličinu roštilja prema vašim potrebama, tako da veličina rešetke omogućuje pripremu odgovarajuću količinu porcija hrane.

Pored vrtnih roštilja provest ćete ugodno vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima. Zapamtite da će ne samo roštilj biti koristan, već i odgovarajući pribor za roštilj. U trgovini Emmezeta naći ćete dobar izbor vrtnih roštilja.

 

Roštilj na ugljen za tradicionalno roštiljanje

 

Roštilji na ugljen omogućuju roštiljanje na otvorenom i zahtijevaju pravo gorivo – drvo ili ugljen – kako bi priprema hrane na njima bila moguća. Zbog vrste goriva, emitiraju veliku količinu dima tijekom roštiljanja, tako da će njihova uporaba biti ograničena u gradovima.

Izdržljivi roštilji od nehrđajućeg čelika jamstvo su dobre kupnje. Roštilj od lijevanog željeza je nešto skuplja opcija. Uz ovaj proizvod možete se odlučiti za drugačiji oblik rešetke - postoje opcije s pravokutnim ili okruglim rešetkama

 

Električni roštilj - jednostavno paljenje i uporaba

 

Električni roštilj izvrsna je alternativa roštiljima na ugljen. Prije svega, oni ne emitiraju dim, zahvaljujući čemu ih možete koristiti čak i na balkonu u gradu, a ako je model mali - čak i u unutrašnjosti vlastite kuhinje. Proizvodi mogu imati neobičan oblik rešetke. Zagrijavaju se vrlo brzo, tako da ćete se moći pripremiti za roštiljanje u nekoliko kratkih trenutaka. Oni ne zahtijevaju potpalu ili dodatno gorivo, ali morate osigurati stalni izvor napajanja iz električne mreže.

 

Plinski roštilj – praktično roštiljanje u svim uvjetima

 

Posljednja opcija iz kategorije roštilja za koju se možete odlučiti su plinski roštilji. Koriste plin kao gorivo za zagrijavanje. Mogu postići visoku temperaturu, a proces grijanja roštilja je brz. Plinski roštilj ne emitira dim tijekom pripreme hrane, pa se može, poput električnog roštilja, koristiti u gradovima. Tipičan oblik roštilja je pravokutni, ali možete pronaći i druge oblike rešetke roštilja. Lijepi i estetski plinski i električni vrtni roštilji imaju jedinstven šarm, možete ih postaviti bilo gdje u vrtu, na terasi ili balkonu.

 

Vrtni roštilj - kako se brinuti za njega?

 

Korištenje roštilja omogućit će vam pripremu ukusnih jela na roštilju. Zapamtite, međutim, da bi okus jela bio jedinstven, a proces ugodnog roštiljanja zdrav, trebali biste se dobro pobrinuti za vrtni roštilj. Nakon svake uporabe roštilja temeljito očistite rešetku, ako je potrebno, također očistite preostale elemente. Nanesite odgovarajuća sredstva za čišćenje tako da ognjište očistite, a da ga istovremeno ne oštetite.

Nakon završetka sezone i prije početka nove sezone, uvijek pažljivo pregledajte sve elemente roštilja i temeljito ga očistite. Posebno vodite brigu o električnim i plinskim roštiljima, jer kvar bilo kojeg dijela u ovom slučaju može biti opasan. Odmah zamijenite oštećene ili neispravne djelove, tako da u svakom trenutku možete uživati u savršenom roštilju.

 

Vrtni roštilj - koji model odabrati?

 

Gore navedeni, vrlo jednostavan pregled vrtnih roštilja zasigurno će vam pomoći da sami odlučite koji roštilj odabrati. Vrsta roštilja i vrsta goriva zasigurno će biti najvažniji kriterij. Među proizvodima koje nudimo zasigurno ćete pronaći onaj koji će vam najviše odgovarati. Svakako provjerite dodatne elemente s kojima se roštilj može opremiti. Između ostalog, postoje modeli koji imaju termometar ili poseban poklopac za zaštitu roštilja izvan sezone. Oprema za roštilje može imati, osim ognjišta i rešetke, i mjesto za kotao.

Odgovarajući roštilj omogućit će vam pripremu jela. Jela će biti ukusna, a društvo prijatelja i poznanika bit će jedinstveno. Da biste napravili najbolji izbor, svakako provjerite ponude u našoj trgovini.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!