locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pet vodećih ideja za uređenje sobe za dječake

Objavljeno: 2021-10-20 11:35:49
Kategorija: Blog

Tvoj dječak raste na očigled. Još nedavno bila mu je potrebna briga i pažnja, iz dana u dan postaje sve neovisniji. Svim silama želiš zadržati sve najljepše trenutke iz života djeteta,  a vrijeme brzo prolazi. Dolazi čas kada se moraš pomiriti s činjenicom preuređenja dječje sobe, promjena namještaja i dizajn interijera. Čupave dekice, koje je do tada imala soba za dijete, treba zamijeniti elementima nevezanima za želje roditelja već za dijete. To je savršeni trenutak da provedete malo više vremena sa djetetom i zajedno odlučite kakva će biti njegova privatna zona zabave, učenja i opuštanja.

Potencijal koji nam daje Internet, ukazuje na činjenicu  da je kod uređenja sve moguće. Novosti, savjeti, ideje - to je naša svakodnevica. Posežeš za njima u raznim situacijama tražeći savjete i inspiraciju. Zašto ne iskoristiti taj potencijal prilikom uređenja prostora. Idealnu unutrašnjost o kojoj si u djetinjstvu mogao samo sanjati, za tvoje dijete je na dohvat ruke. S malo tvoje kreativnosti po sasvim pristupačnoj cijeni.

Pripremili smo za tebe najinteresantnije inspiracije, ali i neobične ideje kakva može biti dječja soba za dječaka.

 

U kakvom stilu urediti dječju sobu?


Ako pronađeš odgovor na to pitanje, bit će to korak do uspjeha. Nemamo za tebe idealan recept jer svako dijete ima drugačije interese i želje. Dobro bi bilo iskoristiti ih stvarajući projekt dječja soba.

Ako nisi siguran kako obradovati dijete, pokušaj s njim razgovarati o tome.

Zajednički  pronađite inspiraciju i ideje za uređenje. Vidjet ćeš da se oboje možete dobro zabaviti. Zapamtite da uređenje nisu samo ukrasi, boje i dodaci,  nego i  udoban namještaj za djecu, kako bi se dijete  osjećalo  ugodno u prostoru.

Motiv svemira u sobi za dječaka


Jako zanimljiv i rado korišten  prilikom uređenja, sobe za dječaka je motiv svemira. Svatko tko je bar jednom maštao o tome kako leti nepoznatom galaksijom i među treptećim zvijezdama, savršeno će razumjeti ljubitelje takvih ideja.

Realizacija može biti jednostavna. Nekoliko provjerenih komada i mali kozmonaut moći će svaku večer zaspati okružen zvjezdanim nebom.

Što koristiti za uređenje? Kakve dekoracije izabrati? Bilo bi dobro razmisliti o tome prije početka preuređenja. Možeš potražiti tapete vezane za motiv. Svemir nam zaista daje velike mogućnosti. Na tržištu je dostupan veliki izbor tapeta i foto tapeta, koje mogu biti baza za početak uređenja. Tapete sa Sunčevim sustavom, mliječnom stazom, kozmonautima ili svemirskim postajama, stvorit će  osjećaj daleke galaksije. Ukoliko obojiš strop kao zvjezdano nebo, tvoj sin bit će oduševljen. Umjesto tapeta možeš zidove obojiti u plavo. Nemoj pretjerivati u intenzitetu boja. Ukoliko je boja previše tamna prigušit će i optički smanjiti prostor.  Možeš koristiti  fluorescentne zvijezde, koje će noću osvijetliti strop sobe.  Noćna svjetiljka u obliku rakete, posteljina s uzorkom svemira ili originalan krevet, idealno će se uklopiti u cjelinu.

Zapamti, usprkos ideji, najvažniji  je namještaj u dječjoj sobi. Udobni kreveti, radni stolovi za djecu, kompletne sobe ili pojedinačni elementi tj. ormari, regali, police, komode i vitrine – tvore funkcionalnu unutrašnjost.

 

Motiv planina u dječjoj sobi za dječaka


 Slijedeća jako zanimljiva pomisao za uređenje dječjih soba je motiv planina i putovanja. Često roditelji usade djetetu ljubav prema planinama i putovanjima. Zajednička putovanja, usponi, duge rute što je puno lijepih uspomena – mogu biti inspiracija kako urediti dječju sobu.

Što bi trebalo koristiti pri realizaciji takve ideje? Kao bazu bilo bi dobro izabrati foto tapetu s gorskim krajolikom. To može biti jedan od vaših zajednički osvojenih vrhova, trasa o kojima zajedno maštate. Potrudite se kako bi se boja zidova i dodaci  ukomponirali i nadopunjavali. Odaberite zemljane boje: zelena, bež, smeđa, plava. Budite sigurni da će se dijete u svojoj sobi osjećati ugodno. Idealnom dopunom tako uređene dječje sobe bit će krevet na kat, koji voli svaki dječak. Možeš isto tako stilizirati namještaj po uzoru na gorske drvene kućice , a i druge utvrde - pastirske kolibe. Drveni dječji kreveti s konstrukcijom koja podsjeća na kuću, olakšat će ti zadatak, a nema djeteta koje se tome neće oduševiti.

Nemoj zaboraviti na komodu, police i u vitrinu staviti slike koje su povezane sa zajedničkim planinskim ekspedicijama.

Sportska i navijačka soba


Prije nego pomisliš da ta ideja nije zanimljiva, a ni super inovativna, daj nam šansu. Navijač se često povezuje s nogometom, ne treba se time ograničavati. Postoji mnogo sportskih disciplina koje dječaci obožavaju. Soba navijača ne mora označavati krevet u obliku gola i zelenu travu na krevetu. Svaki sportski motiv koji je baza za zabavu i stvaranje apsolutno atipične unutrašnjosti. Možeš na primjer projektirati navijački prostor sportske gimnastike i opremiti sobu masom gimnastičkih sprava kao npr. ljestve, gimnastička prostirka ili stijena za penjanje. Sigurni smo da dijete neće htjeti izaći iz svoje sobe i svaki slobodni trenutak iskoristiti na zabavu. Možda tom prilikom stekne umjetničke vještine koje će mu nekad u budućnosti dobro doći.

U to se može uklopiti i radni stol za crtanje, mjesto za pohranu stvari, mnoštvo prostora za dodatne ladice i police.

 

Drugi prijedlog za sportski interijer je soba navijača trkaćih sportova ili automobilskih utrka. To može biti soba malog košarkašaa, a i tenisača. Važno je napomenuti da svaki od njih dozvoljava vlastiti izbor ukrasa i dodataka.  Ako misliš da je preuređenje povezano sa velikim izdatkom, glavu gore, uopće ne mora biti tako. Možeš iskoristiti stari namještaj, obnoviti ga i dati mu novi sjaj. Možeš zajedno sa djetetom pripremiti dekoracije i ukrase kao npr. kutije za spremanje igračaka. Igračke su uvijek najveći problem za roditelje, njihovo čuvanje predstavlja veliki problem. Uvijek je dobro pronaći inspiraciju kako osigurati prostor za čuvanje igračaka.  Škrinje, kutije, koševe isto tako možeš ukrasiti, koristeći odabrane motive za dekoraciju cijelog prostora.

Prostor u morskom stilu


Jako moderna ideja vodilja u aranžiranju prostora povezana je s morem i plažom. Iskoristi ju uređujući dječju sobu!

Motivi mora, plaže i žala savršeno se mogu kombinirati s piratima, lovcima na blago. Ako tvoj dječak voli priče o piratskim podvizima, a s druge strane je ljubitelj kapetana Jacka Sparrowa, bilo bi dobro odabrati uređenje dječje sobe koja je u tom stilu.

Što ga karakterizira? Najvažnije su boje.

Plava, bijela, siva sa dodatkom crvene koje će savršeno upotpuniti cjelinu. Za to se možete koristiti tapetom, plakatima ili slikom koja će biti centralnim središtem uređenja. Ako imaš mogućnosti, možeš naručiti krevet u obliku piratskog broda, koje ćeš kasnije dekorirati raznobojnim zastavama. Pokreni maštu, budi dijete na trenutak te provjeri da li će mu se sviđati njegova soba.

 

Za više inspiracija posjetite www.emmezeta.hr ili se pretplatite na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!