locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Što je potrebno za uređenje kućnog prostora za rad i učenje?

Objavljeno: 2022-08-10 12:54:35
Kategorija: Blog

 

Dom je mjesto koje je u 21. stoljeću radikalno promijenilo svoju sliku i sudbinu. Donedavno se poistovjećivao s obitelji, slobodnim vremenom i opuštanjem. Danas se mnogi pretvaraju u prave urede, školske učionice, studije i vjerojatno druge slične institucije.

Promjene koje zahvaćaju naš svakodnevni život prisiljavaju nas na reorganizaciju kućnog prostora. Trenutno je teško zamisliti funkcionalan stan, bez ergonomske zone za učenje i rad.

Tražite li inspiraciju ili dokazanu ideju kako urediti radni prostor u vlastitom domu, pogledajte naše prijedloge. Pripremili smo neka od najzanimljivijih rješenja koja će vam olakšati ovaj zadatak. Predlažemo pomoću kojeg ćete namještaja i pribora organizirati radni prostor i poboljšati udobnost rada.

 

 

Kućni ured – važno je pronaći pravo mjesto!

 

Ispostavilo se da dizajnirati interijer prostorije za učenje i rad nije najveći problem. Češće je teže pronaći prikladno mjesto za to, pogotovo u slučaju malog stana gdje se ne može urediti ured u zasebnoj sobi. No čak i u takvoj situaciji nemojte biti obeshrabreni. Potrebno je dobro razmisliti o svakom rješenju i odvojiti barem dio prostorije kako bi dizajnirali dobru radnu zonu. Naravno, ako je moguće, može biti u zasebnoj sobi. Međutim, i to nije potrebno za stvaranje savršene radne zone prilagođene našim potrebama. Može se ispostaviti da se dio dnevnog boravka, nerazvijenog spremišta ili garderobe savršeno uklapa u dizajn kućnog ureda, a uz malo mašte i kreativnosti može se stvoriti poseban radni kutak.

Neki vrlo uspješno organiziraju prostor za rad i učenje u dječjoj sobi, spavaćoj sobi, blagovaonici pa čak i za kuhinjskim stolom! Sve, naravno, ovisi o tome koje kompromise možemo napraviti i što tolerirati kada tražimo mjesto za rad, posebno u malom stanu. Kućni ured može se odvojiti otvorenom policom za knjige, paravanom ili raskošnim visokim biljkama u velikim teglama. Kada se radna zona nalazi uz zid, morate iskoristiti njegov potencijal – oslikavanje zida bojom za ploču, pričvršćivanje praktičnih polica ili vješanje organizatora.

 

 

Stručnjak savjetuje!

 

Prilikom uređenja ureda zapamtite da kuću treba povezati prvenstveno s mirom i prostorom za odmor. Odvajanje radne zone važan je zadatak. Bez nje, svaki prostor bit će povezan samo s poslom.

 

 

Udoban radni stol je najvažniji element kućnog ureda!

 

Nećemo otkriti Ameriku ako kažemo da je najvažniji komad namještaja u bilo kojoj radnoj zoni ergonomski radni stol. Znanstvenici kažu da komad namještaja idealno prilagođen našim potrebama može učiniti rad pravim užitkom i pružiti nam zadovoljstvo. I ako je uistinu tako, vrijedno je malo se potruditi i pronaći jedinstveni i funkcionalni komad namještaja.

 

 

Što je dobar stol?

 

Prije svega, dovoljno velik. U svakodnevnom životu može se dogoditi da će ga dvije osobe morati koristiti odjednom. Duga i široka stolna ploča učinit će da svaki korisnik pronađe pravu količinu prostora za sebe. Pravi hit posljednjih godina su veliki stolovi dizajnirani za rad moguć sa svih strana stola. Mogućnost razvoja dvije suprotne strane je i dizajnersko i praktično rješenje. Veliki stol ima prednost što omogućuje da pronađete prostor za dodatni monitor, a to je osnovni element rada od kuće u današnje vrijeme.

Ergonomski stol je komad namještaja opremljen ladicama, ormarićima ili praktičnim spremnicima za spremanje najvažnijeg uredskog pribora. Proizvođači modernog uredskog namještaja nadmašuju jedni druge, ali još uvijek traže rješenja koja bi poboljšala kvalitetu rada i učenja kod kuće.

Hoćemo li cijelu sobu ili samo njezin dio pretvoriti u kućni ured, nije važno. Ono što je stvarno važno je oprema i organizacija. Ako nemamo priliku urediti zasebnu radnu sobu, vrijedi barem uložiti u udoban radni stol koji će stajati u dnevnoj sobi ili u spavaćoj sobi – bilo bi dobro da se nalazi u blizini prozora.

 

 

Udobna stolica ili fotelja za još veću udobnost!

 

Stol, iako važan, nije jedini element udobnog kućnog prostora za učenje i rad. Jednako je važna i stolica, fotelja ili uredska stolica. Ovaj komada namještaja prilagođen dobi, visini i načinu rada ne samo da će biti savršen dodatak radnom prostoru, već će se, što je najvažnije, pobrinuti o udobnosti tijekom rada i ispravnom držanju tijela.

Sjedalo bi trebalo biti udobno, pravilno oblikovano. Dobro je ako ima podesivi naslon, naslone za ruke i naslon za glavu. Neki noviji modeli sadrže i oslonac za noge koji možete izvući po potrebi, što omogućuje ugodan odmor tijekom pauze od posla.

Ergonomska uredska stolica pomoći će da rad na daljinu ili učenje ne bude opterećujuće. Ovdje je vrijedno napomenuti da udobnost rada povećava učinkovitost. Vrijedno je uložiti u dobro sjedalo i uživati u udobnosti tijekom obavljanja zadataka.

 

 

Police, komode, vitrine - tako da su vam svi predmeti na dohvat ruke!

 

Standardna oprema svakog ureda, uključujući i kućni, prostrani su ormari, komode i police potrebne za pohranu dokumentacije. Vrijedno je pronaći barem malo prostora i u njega uklopiti jedan komad namještaja za pohranu svog uredskog pribora i sitnica.

Uredska komoda izvrstan je namještaj za organizaciju prostora. Omogućuju funkcionalno uređenje i pohranu važnih dokumenata. Tamo gdje je potrebno izdvojiti prostor za knjige, možete umetnuti funkcionalnu policu.

 

 

Stručnjak savjetuje!

 

Zapamtite da namještaj koji se koristi za uređenje radnog prostora mora biti funkcionalan, ali jednako je važno i savršeno ga uklopiti u stil interijera. 

 

 

Ne morate potrošiti bogatstvo na radnu sobu!

 

Nije potrebno trošiti sredstva iz kućnog budžeta na kućni ured. Razmišljajte kreativno i tražite predmete koji mogu obavljati nekoliko funkcija. Primjer mogu biti zidne police na kojima ne samo da možete postaviti svoje omiljene knjige, već možete izdvojiti dio prostora za važne dokumente ili stvari potrebne za posao.

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!