locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Trend 2022 - Dnevni boravak s opekom na zidu! Moderno i zanimljivo!

Objavljeno: 2022-01-08 13:44:30
Kategorija: Blog

 

Crvena opeka je bezvremenska i vrlo svestrana završna obrada zida. Polaganje prave opeke može biti povezano s nekim problemima, zato se sve više poseže za ukrasnim pločicama s uzorkom opeke. Ovu izražajnu, atraktivnu završnu obradu možete pronaći po znatno nižoj cijeni od same opeke. Opeka uvodi u unutrašnjost dojam štednje, ali u isto vrijeme udobnost i zbog svoje trajnosti često se polaže tamo gdje je potrebna čvrsta i izdržljiva završna obrada.

 

Što je ukrasna opeka?

 

Dekorativni zid od opeke u dnevnom boravku čine specifične pločice koje imitiraju uzorak, boju, pa čak i teksturu prave opeke. U interijerima se koristi crvena opeka, bijela opeka ili pješčana opeka, ali ništa ne smeta da proizvod ima jedinstvene boje. Opeka u dnevnom boravku je često rješenje za uređenje, ukrasne pločice s uzorkom opeke također se koriste u kuhinji, kupaonicama, pa čak i u spavaćoj sobi. Ove izdržljive keramičke pločice također se koriste ne samo u modernim interijerima, već i na fasadama kuća i stanova. Za uređenje se mogu koristiti na različite načine - zanimljive ideje i inspiracije dostupne su i na našoj web stranici i na internetu.

 

Gdje će najbolje izgledati crvena cigla na zidu?

 

Dnevna soba sa zidom od crvene opeke je bezvremenski hit u dizajnu interijera. Crvena opeka u unutrašnjosti može imati izgled nove opeke ili oponašati izgled stare opeke u dnevnoj sobi. Ukrasne zidne pločice oponašaju ne samo boju i uzorak, već i teksturu, poroznu površinu i udubljenja žbuke. Zahvaljujući tome, izgleda kao da se prirodni materijali nalaze na zidu dnevne sobe. Crvena boja opeke značajno oživljava interijer i stoga je vrijedno umjereno koristiti ovu završnu obradu u stanu. Ako se odlučite za takve dekorativne elemente, bolja je u kombinaciji s nešto prigušenijim namještajem.

 

U kojim aranžmanima će se najbolje uklopiti bijela ukrasna opeka?

 

Bijeli zid od bijele opeke u stopu prati crvenu, koja je stekla popularnost u modernim interijerima i manjim sobama. Ona nema tako jak naglasak u boji kao crvena opeka, ali ima atraktivan izgled i uzorak opeke. U slučaju bijele opeke na zidu, lakše je urediti različite aranžmane, možete koristiti većinu stilova interijera od modernih do klasičnih. Osobito lijepo izgleda retro stil, što zahvaljujući cigli može odvesti članove kućanstva u industrijska vremena i starinske kuće. Ukoliko je bijela opeka u dnevnoj sobi previše svijetla, siva ukrasna opeka bit će nešto prigušenija i idealno rješenje za vas.

 

Koje druge zidove od opeke možete napraviti?

 

Proizvodi dostupni na tržištu nisu samo crvena i bijela opeka već i boje pijeska i razne nijanse bež boje. Među našim kupcima sve je popularnija je i višebojna opeka – ovi proizvodi izvrsni su za moderne interijere, gdje mogu oživjeti minimalističke aranžmane kao zanimljivu, izražajnu dekoraciju.

Iako jedan element opeke nije jako velik, ukrasne pločice često se prodaju u velikim formatima. Pločice velikog formata lako i brzo se postavljaju što znači da i zid od opeke može biti gotov u kratkom roku. Opekom se ponajprije oblažu zidovi, a rijetko se polaže na strop ili na pod. Stan obložen ciglom oponaša industrijske zgrade, zahvaljujući kojima takva soba lako dobiva karakter savršen za loft ili retro stil.

 

Gdje je najbolje postaviti opeke u dnevnom boravku?

 

Opeka zida u dnevnoj sobi može se postaviti na različite načine. Popularno rješenje je polaganje opeke na dio zidova, obično na jedan. Cigla u dnevnom boravku na zidu stvara atraktivnu pozadinu za ostatak aranžmana. U takvom dnevnom boravku dobro je ispred takvog zida postaviti namještaj za sjedenje ili stol sa stolicama.

Opeka u dnevnom boravku također se postavlja kao detalj koji će služiti dekoraciji. Zid od opeke postavljen je odmah iza bio kamina ili kamina, ili se od nje rade atraktivne, dekorativne pruge na odgovarajućim mjestima dnevnog boravka. Korištenje opeke na zidu u dnevnom boravku omogućuje vam da izložite zanimljive elemente, na primjer, crno-bijelu grafiku.

 

Kakvi materijali odgovaraju cigli u dnevnom boravku?

 

Opeka na zidu u dnevnom boravku stvara jedinstven interijer. Sama površina zida dobiva neobičan izgled i zanimljivu teksturu. Koristi se u novim zgradama kada se želite pozvati na tradicionalni izgled industrijskih zgrada. Drugi, prirodni materijali savršeno se usklađuju sa zidom od opeke. Svakako koristite drvo s njim, što će naglasiti udobnost uređenja. U moderne interijere uz ciglu se uvode staklo i metal. Zapamtite da je bolje odustati od izražajnih boja opreme i umjetnih materijala. Opeka je dobro rješenje, ali njezin pravi karakter može se naglasiti samo odgovarajućim dizajnom interijera.

Interijer u stilu loft i zid od opeke izvrsno su rješenje. Tome dodajte drvo i metalne elemente – stolove, vitrine, stolice i police. Zid će stvoriti atraktivnu pozadinu, može imati nijanse sive ili crvene. Zid treba razlikovati po umjetničkom nemaru i neredu - opeke mogu izgledati blago natučene i neravnomjerno postavljene. Ovakav zid uklopit će se u boho stil. U industrijskom stilu kombinirajte ga sa sirovim betonom, cjelina bi trebala biti minimalistička. U boho stilu dobro je kombinirati zid od opeke s pastelnim nijansama žbuke i namještajem od prirodnog materijala. Stanovi u ovom stilu su atraktivni, a dnevni boravak je udoban.

 

Gdje će još pristajati ukrasne pločice?

 

Dnevni boravak je odlično mjesto za uređenje pomoću ukrasnih pločica, ali jednako dobro ciglene pločice mogu odgovarati u kuhinju, kupaonicu ili hodnik. Bilo bi dobro postaviti ih u blizini štednjaka. Zahvaljujući tome, dodatno ćete zaštititi površinu zida od prljavštine. Međutim, obratite pažnju na činjenicu da površina pločice ne bude previše gruba, inače će vam biti teško očistiti je.

Ukrasna opeka koristit će se ne samo za sobe, već i za izgradnju fasada. Međutim, oblaganje cijelog zida s njima može biti previše teško - cigle su relativno mali elementi, pa je dobro s njima označiti zanimljive detalje, umjesto da njima oblažete cijele, velike površine.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!