locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Zajedničko opremanje doma? Može!

Objavljeno: 2021-02-08 18:24:12
Kategorija: Blog

Uselili ste se u novi stan s osobom koju volite? Iako je ljubav uzajamna, ponekad su ukusi različiti pa tako često dolazi do prepirki oko odabira namještaja, boja, dekoracija i slično. Pokazat ćemo vam kako da „ženske“ i „muške“  boje i stvari pretvorite u univerzalne kako bi postigli savršen stilski balans.

 

Za zidove koristite neutralne i zemljane tonove kao što su siva, bijela, boja pijeska i slično. Takvi tonovi dobro podnose boje koje ćete unijeti kroz sitniji namještaj i dekoracije, a prostor će činiti većim i otvorenijim.

 

Odabir namještaja je velika stavka jer to ipak nije nešto što mijenjate svakih nekoliko mjeseci. Počevši od dnevnog boravka, odaberite lijep trosjed s dvosjedom i foteljom za veći prostor, a za one manje postoje i kutne garniture. U slučaju da vam često dolaze gosti prespavati, dobro je imati garnituru koja se može razvlačiti ili klik klak trosjed. Birajte neutralne boje kako bi zadovoljili obje strane, a oživjet ju možete sa zanimljivim jastučićima i dekicama.

Dodajte tepih koji će sam po sebi podići prostor i učiniti ga toplijim. Stolić treba biti funkcionalan i lijep, stoga birajte čiste linije koje neće iskakati iz prostora. Dodajte stalak za TV, vitrinu i otvorenu policu. Na stalak postavite novi TV i cool zvučnik. Na zid stavite lijep zidni sat, a u vitrinu ili policu postavite pokoji umjetni cvijet, dekoraciju i nekoliko okvira sa zajedničkim fotografijama. Slika na zidu bit će šlag na torti.

Blagovaonu i kuhinju uredite u sličnom stilu.  Bitna je kvalitetna pećnica sa štednjakom, hladnjak i perilica za suđe.  

Kuhinja može biti svijetlih tonova, a s bojama se probajte poigrati pri odabiru servisa za jelo, pribora i kompleta šalica ili možda na zidovima.

Blagovaonski stol i stolice mogu biti u tamnijoj boji, a dašak svijetlih tonova možete dodati s jastučićima ili navlakama za stolice i stolnjakom. Još samo vitrina za dekoracije i okvire sa slikama i taj dio je riješen!

Spavaća soba je vaša oaza mira i utočište, stoga preporučamo također korištenje neutralnih tonova koji umiruju duh i tijelo. Dodajte dobar i prostran ormar i komodu za odjeću, a za ljepši spol tu je i stolić za šminkanje.

U kupaonicu postavite moderan kupaonski namještaj i opremite ju s kupaonskim potrepštinama i dodacima kao što su četka za WC, stalak za toaletni papir i ostala galanterija. Ne smijemo izostaviti perilicu rublja i sušilicu,  a ako ste ograničeni prostorom savršeno rješenje je kombinirani uređaj koji ima opciju pranja i sušenja. Još dodajte policu na koju možete odložiti ručnike i kupaonica je gotova.

Svaki hodnik treba imati zidnu vješalicu, dobru komodu s ladicama i ormarić za cipele, a ni ogledalo nije na odmet. A ispred ulaznih vrata, otirač za cipele je must have!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!